×

Amaran

The RokSprocket Module needs the RokSprocket Component enabled.

Previous Next

Terima kasih YB Puan Hajah Zuraida Kamaruddin Menteri Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan (KPKT) di atas kesudian meluangkan masa bagi Lawatan Kerja ke ABPM Wilayah Tengah pada 12.1.2021. Terima kasih juga kepada YAS Dato' Sri Mohammad Hamdan Bin Hj. Wahid (Ketua Pengarah JBPM), YS Pengarah Latihan, YS Pengarah JBPM Selangor yang turut mengiringi YB Menteri dalam lawatan berkenaan.


Previous Next

17 Disember 2020, Bertempat di Bilik Mesyuarat, APBM Wilayah Tengah, Kuala Kubu Bharu satu Lawatan daripada Delegasi Malaysia Fire Protection Association (MFPA) seramai 4 orang pegawai ke ABPM Wilayah Tengah. Komandan ABPM Wilayah Tengah Kuala Kubu Bharu, PKPjB Md Ali bin Ismail menyambut ketibaan peserta lawatan dan memberikan taklimat pengenalan berkaitan akademi. Pelawat juga telah dibawa melawat sekitar kawasan akademi bagi melihat kemudahan fasiliti latihan kebombaan di sini.


28 Julai 2020 ( Selasa ) - Bertempat di Dewan auditoriums ABPM Wilayah Tengah KKB telah diadakan Program Pelancaran Bulan Kebangsaan dan Kibar Jalur Gemilang Tahun 2020 Peringkat ABPM Wilayah Tengah

Majlis telah disempurnakan oleh PPjB Abu Bakar Bin Katain Timabalan Komandan ABPM Wilayah Tengah. Turut hadir Ketua- ketua pengajian, Pegawai Kanan Jabatan serta Pegawai Gunasama.

Majlis diserikan dengan bacaan ikrar Rukun Negara, Penyampaian bendera Jalur Gemilang kepada semua Ketua - Ketua Pengajian, nyanyian lagu Jalur Gemilang.

Sekian, terima kasih.


Previous Next

22 Disember 2020, Bertempat di Bilik Mesyuarat, APBM Wilayah Tengah, Kuala Kubu Bharu satu Lawatan daripada Delegasi MARA seramai 3 orang pegawai ke ABPM Wilayah Tengah. PPjB Abu Bakar bin Katain, Timbalan Komandan ABPM Wilayah Tengah menyambut ketibaan peserta lawatan dan memberikan taklimat pengenalan berkaitan akademi. Pelawat juga telah dibawa melawat sekitar kawasan akademi bagi melihat kemudahan fasiliti latihan kebombaan di sini.


Previous Next

ABPM Wilayah Tengah 23/4/2020

Pemeriksaan Kenderaan:
Dua Puluh (20) anggota Akademi Bomba Dan Penyelamat Malaysia Wilayah Tengah telah terlibat didalam pemeriksaan kenderaan ABPM Wilayah tengah yang telah dibuat pemeriksaan oleh Komandan ABPM Wilayah Tengah

Antara yang di pemeriksaan yang dilakukan seperti pemeriksaan berkala servis Dan pemeriksaan kit peralatan.
-Unit PRO-


Copyright © 2019 A.B.P.M - AKADEMI BOMBA DAN PENYELAMAT MALAYSIA