Pembelajaran

FRAM Wakaf Tapai,  dilengkapi dengan kemudahan-kemudahan yang sesuai untuk tujuan pembelajaran dan menjalankan pelbagai aktiviti seperti kemudan Bilik Kuliah, Bilik Gerakan, Auditorium dan Perpustakaan. Butir-butir kemudahan yang disediakan adalah seperti berikut :-

Kemudahan

Jumlah

Kapasiti

Bilik Kuliah

18 buah

640

Perpustakaan

1 buah

50

Makmal Komputer

2 buah

40

Bilik Gerakan 

1 buah

120

Auditorium

1 buah

500

Makmal Fizik

1 buah

30

Makmal Kimia

1 buah

30

Akademi Bomba Dan Penyelamat Malaysia Wakaf Tapai menyediakan kemudahan yang bersesuaian dengan pembelajaran dan menjalankan aktiviti seperti bilik kuliah sebanyak 18 buah.

 

 

Terdapat 2 buah makmal komputer di FRAM Wakaf Tapai.Kemudahan makmal komputer ini adalah bertujuan untuk menyediakan kemudahan pembelajaran dan perolehan maklumat yang diperlukan oleh pelatih dan pegawai serta peserta kursus.

 

 

 

Perpustakaan FRAM Wakaf Tapai pula menyediakan pelbagai bahan dan sumber rujukan semasa untuk kemudahan staf akademi dan peserta kursus. Di dalam perpustakaan terdapat bilik Audio Visual dan Bilik Perbincangan.

 

 

 

Bilik Gerakan di FRAM Wakaf Tapai digunakan sebagai bilik seminar atau perjumpaan dengan pihak luar. Selain daripada itu, ianya digunakan sebagai lokasi bagi mengadakan kursus, bengkel dan seminar yang dianjurkan oleh jabatan.

 

 

 

Auditorium FRAM Wakaf Tapai boleh menempatkan seramai 500 orang peserta pada  satu masa dan boleh digunakan sebagai tempat perjumpaan atau persidangan yang dianjurkan oleh pihak jabatan ataupun pihak luar.

Akademi Bomba dan Penyelamat Malaysia,
Wilayah Timur Jln Kuala Berang, 21040 Marang, Terengganu

Paparan Terbaik Pada Resolusi Tinggi : 1920 x 1080px
Penafian | Dasar Privasi | Dasar Keselamatan